пятница, 11 декабря 2015 г.

                                                 Обласний семінар
                     «Організація діяльності психологічної служби
           щодо профілактики та подолання інформаційного стресу»

10 грудня 2015 року, співробітниками кафедри менеджменту освіти та психології (к.психол.н., доц.. Афанасьєва Т.О., к.пед.н., доц. Донченко І.А., ст.викл. Чемодурова Ю.М.) проведено обласний семінар для методистів з психологічної служби методичних кабінетів (центрів) відділів (управлінь) освіти, практичних психологів, соціальних педагогів шкіл-інтернатів на тему «Організація діяльності психологічної служби щодо профілактики та подолання інформаційного стресу». На семінарі було визначено основні напрямки діяльності працівників психологічної служби щодо профілактики та подолання інформаційного стресу у всіх суб’єктів навчально-виховного процесу.
Були обговорені питання щодо сутності інформаційного стресу, визначенні поняття, механізми особливості розвитку. Розглянуто інформаційну безпеку освітнього середовища, як фактор профілактики розвитку інформаційного стресу та представлена модель психологічного супроводу інформаційної безпеки суб’єктів навчально-виховного процесу.
В процесі проведення семінару використовувалися активні форми роботи: методи моделювання, дискусія, проблематизація.
За результатами семінару учасники отримали теоретичні та методичні матеріали, для використання у практичній діяльності.
За підсумками семінару прийнято рішення про проведення у 2016 році конкурсу проектів «Психолого-педагогічний супровід створення безпечного інформаційного освітнього простору» для психологів, соціальних педагогів. Найкращі роботи будуть відзначені і представлені як інноваційний педагогічний досвід.

Дякуємо всім учасникам за доброзичливу атмосферу, активну дискусію,                         готовність до подальшої співпраці! До нових зустрічей!





















Комментариев нет:

Отправить комментарий